Jamkids–uutisia

Muskaritoiminta syksyllä 2020

Muskaritoiminta syksyllä 2020

Pääsemme iloksemme aloittamaan syksyn muskarit normaaliin tapaan lähiopetuksena, nyt kun rajoitukset ovat väistyneet. Suomessa tilanne koronaepidemian suhteen on hyvä ja uskomme, että tulevan talven muskarit saadaan pidettyä ilman suurempia ongelmia. Olemme kuitenkin huomioineet epidemian aiheuttamat kohonneet riskit ja muokanneet toimintaamme sen mukaisesti.

Tässä kooste tärkeimmistä asioista:

Pienemmät ryhmäkoot

Olemme laskeneet ryhmien maksimikokoa väliaikaisesti 8 osallistujaan. Näin saamme enemmän väljyyttä tiloihin. Tilakohtaisesti maksimi voi olla pienempikin. Lisäksi rajoitamme perheryhmiin osallistuvien aikuisten määrän yhteen aikuiseen per lapsi. 

Joustavat aikataulut

Teemme tarvittaessa vielä pieniä aikataulumuutoksia, jos jossain opetuspisteessä odotustilat ovat pienet ja tarvitaan enemmän aikaa muskarien väliin. Oma opettaja ohjeistaa miten tuntien vaihtotilanteessa toimitaan. 

Hygienia ja toimenpiteet muskaritunneilla

Lisäys ohjeistuksiin lokakuussa:
THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämän takia maskin käyttö on perusteltua myös taiteen perusopetuksessa. Suosittelemme vahvasti, että muskaritunneille osallistuvat aikuiset käyttävät kasvomaskia opetus- ja odotustiloissa. Sama suositus koskee muskarista lasta hakevia aikuisia.

Kaikki yhteiskäytössä olevat soittimet ja tarvikkeet desinfioidaan tuntien välissä. Yhteiskäyttöön kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomioita etteivät samat soittimet siirtyisi lapselta toiselle. Suosittelemme myös, että vanhemmat hankkivat ainakin pienemmille lapsille omat rytmisoittimet, jolloin muskarin kapuloita ja marakasseja ei tarvitse käyttää tunneilla.

Opettajamme huolehtivat omasta käsihygieniastaan ja muistuttavat vanhempia siitä, että lapsen kädet tulee olla kunnolla pestynä juuri ennen muskaria. Lisäksi lähikontakteja tullaan tunneilla vähentämään (mm. ei käsistä pitämistä tai piirileikkejä). 

Muistutamme siitä, että lasta jolla on sairastumiseen viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky) ei saa tuoda muskariin. Myös lasta tuovan aikuisen on oltava oireeton. 

Vanhempaintuokiot 

Emme järjestä vanhempaintuokioita syksyllä 2020. Toivomme, että kevätkaudella tuokiot pystytään järjestämään normaaliin tapaan. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tuntien sisällöstä tai käytännöistä, otathan yhteyttä omaan opettajaan.

Sairaspoissaolot

Opettajan sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) toimitaan samaan tapaan kuin normaalistikin – pyrimme etsimään tunnille sijaisen tai tunti korvataan myöhemmin. Lisäksi tutkimme livestriimaus-mahdollisuutta, jolloin oma opettaja voisi pitää muskarin opetuspisteestä lähetettynä.

Lapsen sairastuessa tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) ei poissaoloa normaalisti korvata. Olemme muokkaanneet sääntöjä syksyn 2020 osalta seuraavasti:

 • Teemme muutamia videoituja kotimuskareita, että muskariin pääsee osallistumaan kotoa käsin.
 • Jos sairaspoissaoloja on vähintään puolet syksyn muskareista, voimme neuvotella osahyvityksestä kevätkauden hinnasta. Hyvitys sovitaan tapauskohtaisesti, poissaolojen määrästä riippuen. Kaikki poissaolot tulee olla ilmoitettuna opettajalle.

Muskarien lähiopetuksen mahdollinen keskeytyminen

Mikäli lähiopetus joudutaan epidemiasta johtuen keskeyttämään koko musiikkikoulun osalta tai jossain toimipisteessä, korvataan tunnit keskeytyksen ajalta etämuskareina; livestriimauksena tai videoituina kotimuskareina. Tässä tapauksessa hyvitämme näiden tuntien osalta 20% hinnasta. 

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysyttävää. 

2 kommenttia artikkeliin ”Muskaritoiminta syksyllä 2020”

 1. Hei! Olisiko mahdollista ostaa tallennettuja videotunteja yksittäin tai esim. kuukauden pakettina?

  • Hi Stiina!

   Meillä on tällä hetkellä kaikki resurssit kiinni kevään 2020 oppilaiden Kotimuskareiden videoinnissa, että saamme tuupattua Jamkids-muskarilaisille videot ulos joka viikko. Olemme kuitenkin pitkään jo harkinneet Jamkids Kotimuskari -palvelun lanseeraamista, josta kaikki halukkaat voisivat ostaa kenties yksittäisiä kotimuskarivideoita tai kuukausitilauksella. Tämä projekti on kuitenkin vielä vaiheessa enkä valitettavasti pysty antamaan sille sen tarkempaa päivämäärää vielä.

   Terkuin,

   Niina
   Jamkids-markkinointi

Kommentointi on suljettu.