Päiväkotimuskaritoiminta syksyllä 2020

Hygienia ja toimenpiteet muskaritunneilla

Kaikki yhteiskäytössä olevat soittimet ja tarvikkeet desinfioidaan muskarien välissä. Yhteiskäyttöön kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomioita etteivät samat soittimet siirtyisi lapselta toiselle. Myös päiväkotimuskarilaiselle voi hankkia omat rytmisoittimet, jolloin muskarin kapuloita ja marakasseja ei tarvitse käyttää tunneilla.

Opettajamme huolehtivat omasta käsihygieniastaan ja muistuttavat päiväkodin opettajia siitä, että lapsen kädet tulee olla kunnolla pestynä juuri ennen muskaria. Lisäksi lähikontakteja tullaan tunneilla vähentämään (mm. ei käsistä pitämistä tai piirileikkejä).

Huomaattehan, että lapsi jolla on sairastumiseen viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky) ei voi osallistua muskariin.

Sairaspoissaolot

Opettajan sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) toimitaan samaan tapaan kuin normaalistikin – pyrimme etsimään tunnille sijaisen tai tunti korvataan myöhemmin.

Lapsen sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) ei poissaoloa normaalisti korvata. Olemme muokkaanneet sääntöjä syksyn 2020 osalta seuraavasti:

  • Teemme muutamia videoituja kotimuskareita, että muskariin pääsee osallistumaan kotoa käsin.
  • Jos sairaspoissaoloja on vähintään puolet syksyn muskareista, voimme neuvotella osahyvityksestä kevätkauden hinnasta. Hyvitys sovitaan tapauskohtaisesti, poissaolojen määrästä riippuen. Kaikki poissaolot tulee olla ilmoitettuna opettajalle.

Muskarien lähiopetuksen mahdollinen keskeytyminen

Mikäli lähiopetus joudutaan epidemiasta johtuen keskeyttämään koko musiikkikoulun osalta tai jossain toimipisteessä, korvataan tunnit keskeytyksen ajalta etämuskareina; livestriimauksena tai videoituina kotimuskareina. Tässä tapauksessa hyvitämme näiden tuntien osalta 20% hinnasta.

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysyttävää.