Jamkids–uutisia

Muskaritoiminta keväällä 2021

Bändimuskarit järjestetään tällä hetkellä lähiopetuksena kaikissa opetuspisteissämme huomioiden tarkasti ohjeistukset lähikontaktien välittämisestä ja hygieniasta. Vauva- ja taaperomuskarit, joihin osallistutaan vanhemman kanssa järjestetään etäopetuksena ja rajoitukset jatkuvat näillä näkymin huhtikuun loppuun asti.

Seuraamme jatkuvasti koronaepidemiatilannetta ja tiedotamme muskarilaisia mahdollisista muutoksista.

 

Koronaepidemian aiheuttamat kohonneet riskit huomioidaan lähiopetuksesssa seuraavasti:

Pienemmät ryhmäkoot

Olemme laskeneet ryhmien maksimikokoa väliaikaisesti 8 osallistujaan. Näin saamme enemmän väljyyttä tiloihin. Tilakohtaisesti maksimi voi olla pienempikin. Lisäksi rajoitamme perheryhmiin osallistuvien aikuisten määrän yhteen aikuiseen per lapsi. 

Joustavat aikataulut

Teemme tarvittaessa vielä pieniä aikataulumuutoksia, jos jossain opetuspisteessä odotustilat ovat pienet ja tarvitaan enemmän aikaa muskarien väliin. Oma opettaja ohjeistaa miten tuntien vaihtotilanteessa toimitaan. 

Hygienia ja toimenpiteet muskaritunneilla

Suosittelemme vahvasti, että muskaritunneille osallistuvat aikuiset käyttävät kasvomaskia opetus- ja odotustiloissa. Sama suositus koskee muskarista lasta hakevia aikuisia. Opettajilla on käytössä visiirit.

Kaikki yhteiskäytössä olevat soittimet ja tarvikkeet desinfioidaan tuntien välissä. Yhteiskäyttöön kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomioita etteivät samat soittimet siirtyisi lapselta toiselle. Suosittelemme myös, että vanhemmat hankkivat ainakin pienemmille lapsille omat rytmisoittimet, jolloin muskarin kapuloita ja marakasseja ei tarvitse käyttää tunneilla.

Opettajamme huolehtivat omasta käsihygieniastaan ja muistuttavat vanhempia siitä, että lapsen kädet tulee olla kunnolla pestynä juuri ennen muskaria. Lisäksi lähikontakteja tullaan tunneilla vähentämään (mm. ei käsistä pitämistä tai piirileikkejä). 

Muistutamme siitä, että lasta jolla on sairastumiseen viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky) ei saa tuoda muskariin. Myös lasta tuovan aikuisen on oltava oireeton. 

Vanhempaintuokiot 

Vanhempaintuokioita ei järjestetä keväällä 2021. Opettajamme viestivät aktiivisesti vanhemmille muskarien sisällöstä ja toiminnast.

Sairaspoissaolot

Opettajan sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) toimitaan samaan tapaan kuin normaalistikin – pyrimme etsimään tunnille sijaisen tai tunti korvataan myöhemmin. Muskari voidaan myös järjestää livestriimauksena, esim. opettajan karanteenitilanteessa.

Lapsen sairastuessa (tai kun hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita) ei poissaoloa normaalisti korvata. Jos kuitenkin sairaspoissaoloja on vähintään puolet kevään muskareista, voimme neuvotella osahyvityksestä kevätkauden hinnasta. Hyvitys sovitaan tapauskohtaisesti, poissaolojen määrästä riippuen. Kaikki poissaolot tulee olla ilmoitettuna opettajalle.

Teemme myös keväällä videoituja kotimuskaritunteja ja nämä materiaalit tulevat kaikkien muskarilaisten käyttöön (ei vain sairaspoissaoloista). Koronaepidemia vaikuttaa jokaisen perheen elämään jollain tavalla ja tällä kotimateriaalilla haluamme ilahduttaa kaikkia muskarilaisiamme.

Muskarien lähiopetuksen mahdollinen keskeytyminen

Mikäli lähiopetus joudutaan epidemiasta johtuen keskeyttämään koko musiikkikoulun osalta tai jossain toimipisteessä, korvataan tunnit keskeytyksen ajalta etämuskareina; livestriimauksena tai videoituina kotimuskareina. Hyvitämme 20% etämuskarien hinnasta, jos lähiopetus keskeytyy pidempään kuin kolme oppituntia yhtäjaksoisesti.

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysyttävää. anhempain

2 kommenttia artikkeliin ”Muskaritoiminta keväällä 2021”

 1. Hei! Olisiko mahdollista ostaa tallennettuja videotunteja yksittäin tai esim. kuukauden pakettina?

  • Hi Stiina!

   Meillä on tällä hetkellä kaikki resurssit kiinni kevään 2020 oppilaiden Kotimuskareiden videoinnissa, että saamme tuupattua Jamkids-muskarilaisille videot ulos joka viikko. Olemme kuitenkin pitkään jo harkinneet Jamkids Kotimuskari -palvelun lanseeraamista, josta kaikki halukkaat voisivat ostaa kenties yksittäisiä kotimuskarivideoita tai kuukausitilauksella. Tämä projekti on kuitenkin vielä vaiheessa enkä valitettavasti pysty antamaan sille sen tarkempaa päivämäärää vielä.

   Terkuin,

   Niina
   Jamkids-markkinointi

Kommentointi on suljettu.