Kantelemuskari

Kantelemuskarissa seikkaillaan musiikin maailmassa ja opitaan musiikin perustaitoja hauskasti tarinoiden, liikunnan ja soittamisen kautta.

Opetus ja tavoitteet

Tunneilla soitetaan moderneja 5-kielisiä kanteleita. Kanteleensoiton lisäksi tunneilla lauletaan, liikutaan, lorutellaan, soitetaan rytmisoittimia ja leikitään. Ohjelmisto koostuu tutuista ja uusista lastenlauluista ja -loruista.

4–5-vuotiaiden ryhmissä omasta soittimesta etsitään sopivia sointuja ja laulujen melodiat löytyvät Leikkinuottien avulla. Pikkuhiljaa siirrytään kohti oikeita soittoasentoja ja -tapoja. 6–7-vuotiaiden ryhmissä harjoitellaan jo erilaisia soittotekniikoita ja soitetaan kantelebändissä.

Jos teillä on jotain toiveita opetukseen tai tuntien sisältöön  liittyen, niin kannattaa kääntyä oman opettajan puoleen. Hän ottaa mielellään toiveita vastaan. Toki viestiä voi aina laittaa myös info@jamkids.fi -sähköpostiin.

Kotiharjoitukset

Kotiharjoitukset ovat tärkeä osa Jamkids-muskaria ja ne kuuluvat 4–6-vuotiaiden muskarin hintaan. Tunneilla opittuja juttuja on kiva muistella kotona yhdessä vanhemman kanssa. Osa tehtävistä liittyy meneillään olevaan teemaan, osa on yleismusiikillisia ja osa soittotehtäviä.

Kotiharjoituksiin liittyvien kappaleiden musiikkinäytteet löydät täältä.

Kotiharjoitukset jaetaan sähköpostin liitteenä kauden alussa. Vihko tehdään lukukausittain, jolloin syyskauden ja kevätkauden tehtävät tulevat erikseen. Vihkossa on myös soitettavien Jamkids-kappaleiden nuotit ja sanat.

Kotiharjoitukset voi myös tilata tulostettuna 5 euron hintaan. Tilaukset sähköpostitse: tilaukset@jamkids.fi. Ilmoita viestissä: opetuspiste, ryhmä, opettaja ja lapsen nimi. Tulostetun version saa opettajalta tunnilla.

Soittimet ja muut tarvikkeet

Tunneilla on soittimet ja muut tarvikkeet tunteja varten. Kotiharjoittelua varten suosittelemme ostamaan oman 5-kielisen kanteleen. Oma soitin vauhdittaa oppimista, kun tunneilla soitettuja kappaleita voi soitella kotonakin. Oma opettaja osaa neuvoa soittimen valinnassa.

Perheen mielenkiinnoista riippuen on toki hyödyllistä hankkia kotiin myös esim. rytmisoittimia tai vaikka djemberumpu. Rytmisoittimilla harjoittelu kehittää lapsen yleistä rytmitajua ja niiden avulla saa kotona aikaan vaikka koko perheen yhteisen musiikkituokion.

Koulumme kautta saa hankittua soittimia, t-paitoja jne. suoraan omaan muskariin. Lisätietoja löydät täältä.

Koulullamme on muutamia kanteleita vuokrattavaksi. Näitä voi tiedustella toimistolta tilaukset@jamkids.fi.