Säännöt

Jamkids Musiikkikoulun säännöt

 1. Tunneille pääsevät kaikki oppilaat ilman pääsykokeita. Ennakkotaitoja ei edellytetä.
 2. Oppilaan ilmoittautuminen ja oppilaspaikan peruminen tehdään aina kirjallisesti (tai sähköisen järjestelmän kautta).
 3. Ilmoittautuminen on sitova ja koskee koko lukuvuotta kerrallaan (syys ja kevät) Kevätkausi on mahdollista perua erikseen, viimeistään ilmoitettuna perumispäivänä.
 4. Kauden alettua on mahdollista käydä yksittäisellä kokeilutunnilla, jos paikkaa ei ole varannut ennakkoon ja jos sopivassa ryhmässä on vielä tilaa. Kokeilutunnista veloitetaan yhden oppitunnin hinta.
 5. Uusia oppilaita otetaan myös kesken lukuvuoden, jos ryhmässä on tilaa. Hinta määräytyy jäljellä olevien opetuskertojen mukaan.
 6. Mahdollinen oppilaspaikan peruutus on tehtävä kirjallisesti, huom. suullinen ilmoitus ei riitä, viimeistään neljä viikkoa ennen lukukauden alkua (info@jamkids.fi). Mikäli opetuspaikka perutaan alle neljä viikkoa ennen lukukauden alkua, peritään lukukausimaksusta puolet.
 7. Jos opetuspaikka perutaan lukukauden jo alettua tai kesken lukukauden, lukukausimaksu peritään kokonaan. Käymättä jääneitä oppitunteja ei korvata. Sairas- ym. erikoistapauksissa peruutuksesta ja korvauksesta neuvotellaan aina erikseen.
 8. Oppilas/huoltaja sitoutuu maksamaan voimassa olevan hinnaston mukaiset lukukausimaksut.
 9. Laskut lähetetään lukukauden alussa. Lasku on mahdollista maksaa kahdessa osassa.
 10. Syyslukukauden kesto on 15 opetuskertaa, joista yksi oppitunti on konsertti.
  Poikkeuksena 30 minuutin ryhmät, joiden syyslukukauden kesto on 14 krt (ei konserttia). Opetus alkaa viikolla 35 tai 36, riippuen opetuspisteestä. Asia tiedotetaan  ennen lukukauden alkamista.
 11. Kevätlukukauden kesto on 17 opetuskertaa, joista yksi oppitunti on konsertti. Poikkeuksena 30 minuutin ryhmät, joiden kevätlukukauden kesto on 16 krt (ei konserttia).Opetus alkaa viikolla 2 (mikäli toisin ei tiedoteta).
 12. Oppitunnit pidetään pääsääntöisesti sovittuun aikaan säännöllisen viikoittaisen lukujärjestyksen mukaisesti. Mahdollisena poikkeuksena esim. opettajan sairastumisen tai pyhäpäivien takia pidettävät tuntien korvaukset, jotka voidaan pitää myös toisena ajankohtana ja toisessa opetuspisteessä.
 13. Oppilaan omia poissaoloja (matkan, sairastumisen tms. takia) ei korvata eikä hyvitetä lukukausimaksuista. Oppilaan poissaolosta ilmoitetaan aina omalle opettajalle sähköpostitse.
 14. Oman opettajan sairastuessa pyrimme ensisijaisesti järjestämään tunnille sijaisen.
 15. Musiikkikouluun ilmoittautumisella myönnetään lupa musiikkikoulua koskevan kuva- ja äänimateriaalien julkaisemiseen. Mahdollisesta luvan epäämisestä on ilmoitettava erikseen kirjallisesti.
 16. Suosittelemme oppilaita hankkimaan kotiharjoittelua varten oman soittimen. Koululla on myös käytössä rajoitettu määrä vuokrasoittimia, joita voi tiedustella koulun toimistosta.
 17. Koulun tiedotus tapahtuu pääosin sähköpostitse, esim. infokirjeet ja tiedotteet. Oppituntien äkilliset perumiset esim. opettajan sairastuessa ilmoitetaan tekstiviestitse. Huolehdittehan että koululla on ajantasaiset yhteystiedot (sekä sähköposti että puhelinnumero) yhteydenpitoa varten.